Ιστορικό Πολιτιστικού Συλλόγου

.

Ο Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την δραστηριοποίησή του σε τομείς που αφορούν στη διατήρηση και στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στην πολιτιστική αναβάθμιση του χωριού και των κατοίκων του.

Σήμερα ο Σύλλογος μας αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό παράγοντα της περιοχής, αφού αριθμεί 200 μέλη και συμμετέχει, εκτός των δραστηριοτήτων του, σε κάθε ψυχαγωγική εκδήλωση του Δήμου μας.

Ο Σύλλογος στηριζόμενος στο παρελθόν και ατενίζοντας στο μέλλον, δημιούργησε δραστηριότητες όπως οι Παραδοσιακοί Χοροί, η Παραδοσιακή μουσική και χορωδία, επίσης οι μοντέρνοι χοροί, η ζωγραφική και το θέατρο. Προσπαθεί μέσα από τα τμήματα των Παραδοσιακών χορών και τις εκδηλώσεις του να διατηρήσει και να συνεχίσει την Παράδοση. Στα πλαίσια της προσπάθειάς του αναβιώνει κάθε χρόνο το Έθιμο του «Χοροστασίου» στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Λαμβάνει μέρος στις 9 Μάιου στη Γιορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Εγγλεζονήσι (Προστάτη του Συλλόγου). Συνεχίζει με τα μέλη του να ψέλνει τα κάλαντα την νύχτα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στις γειτονιές του χωριού.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα για τον Σύλλογο και τα μέλη του, είναι η επαφή με άλλους φορείς ανά την Ελλάδα στα πλαίσια των ανταλλαγών, με σκοπό την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και την γνωριμία με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις όλης της Ελλάδας.

Ο Σύλλογός μας

Ο Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την δραστηριοποίησή του σε τομείς που αφορούν στη διατήρηση. Περισσότερα....

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Δροσιά Χαλκίδας Τ.Κ. 34100

Τηλ: 2221098314

Fax: 2221098314

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.